Alunecari de teren in Elvetia: Ce tipuri de asigurari te pot proteja?

Evenimentele recente din Elvetia, unde ploile torentiale au provocat alunecari de teren si inundatii in mai multe sate, ne reamintesc de importanta asigurarilor in fata unor astfel de calamitati naturale.

Ce tipuri de asigurari pot oferi protectie in astfel de situatii?

  • Asigurarea de locuinta: Aceasta asigurare poate acoperi daunele materiale cauzate de alunecari de teren, inundatii sau alte calamitati naturale. Este important sa verificati clauzele politei pentru a va asigura ca sunteti acoperit pentru riscurile specifice zonei in care locuiti.
  • Asigurarea de bunuri: Daca aveti bunuri de valoare, cum ar fi mobilier, electronice sau opere de arta, este important sa le asigurati separat. Aceasta asigurare va poate acoperi pierderile sau deteriorarea bunurilor in cazul unui eveniment catastrofic.
  • Asigurarea de raspundere civila: Aceasta asigurare va poate proteja de costurile legale si financiare in cazul in care provocati daune materiale sau corporale altor persoane. De exemplu, daca alunecarea de teren provoaca daune proprietatii vecinului, asigurarea de raspundere civila va poate acoperi costurile reparatiilor.
  • Asigurarea de calatorie: Daca va aflati in Elvetia in timpul unui eveniment catastrofic, asigurarea de calatorie va poate oferi asistenta medicala, repatriere sau cazare alternativa.

Este important sa discutati cu un agent de asigurari pentru a identifica tipurile de asigurari de care aveti nevoie si pentru a va asigura ca sunteti protejat in fata unor evenimente neprevazute.

Se incarca ... asteptati